sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kulisseissa kuhisee, osa 3: Maskeeraajat

Hei Grease-blogin lukijat!

Olemme musikaalin maskeeraajat. Meidän joukko koostuu Leena-opesta sekä yhdeksästä E-P opiston maskeerauslinjalaisesta. Meidän tehtävänä näytelmässä on suunnitella ja toteuttaa musikaalin roolihahmoille sopivat lookit. Tytöillä 50-luvun tyyliin kuuluivat kissarajaukset ja punaiset huulet, pojat kampasivat hiuksensa rasvalla taakse.

Maskeerausprosessiin kuuluu monia vaiheita. Ensin tutustuimme näytelmään ja sen roolihahmoihin. 50-luvun tyyli oli meille jo tuttu koska olimme käyneet läpi vuosilukumeikit. Tämän jälkeen jaoimme maskeerattavat ja teimme roolihahmoille maskeeraus-suunnnitelmat. Leena-ope hyväksyi nämä. Koemeikit nähtyään myös Kimmo-ohjaajalla oli sanansa sanottavana, tarvittaessa tehtiin muutoksia meikkiin tai kampauksiin.  Tämän jälkeen näyttelijöitä ohjeistettiin ajan säästämiseksi tekemään meikki osittain itse. Kävimme myös katsomassa musikaalin harjoituksia ja varmistamassa että maskeeraus toimii lavalla.



Parasta Greasessa on porukan mahtava yhteishenki sekä 50-luvun tyyli leveine helmoineen. Meikin tekeminen ulkoilmateatteriin on meille uutta. Meikin pitää erottua viimeiseen penkkiriviin saakka. Sääkin on aina yllätys. Haastetta tuovat myös näyttelijöille toteutettavat meikki- ja hiustyylien vaihdot kohtausten välillä.

Toivotaan että vedenkestävät meikit eivät joudu koetukselle, vaan yleisö näkee esityksen parhaimmillaan! 

Aurinkoisia päiviä toivoen,
maskin tytöt, eli Elviira, Veera, Jenna, Janika, Anna-Maria, Josefiina, Laura, Jenni ja Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti